Pieter Meeter, schipper van ons skûtsje

Schipper Pieter Meeter - Skutsje Meeter

De mensen die regelmatig de site van het Meeter skûtsje bekijken zijn gewend dat ik altijd even een samenvatting maak van het afgelopen zeilseizoen. Aangezien wij nu al enkele jaren meedraaien tussen de top 3 en top 6 wil ik nu juist eens niet terugblikken met mijn wedstrijdverslagen, maar juist het verhaal wat breder houden.

Skûtsjesilen blijft een teamsport. Je bent zo sterk als je zwakste schakel. Het is soms verschrikkelijk lastig om alle bemanningsleden bij elk evenement, zoals een training, wedstrijd, sponsoractiviteit etc., bij elkaar te krijgen. Niet compleet zijn met je team is altijd roeien met de riemen die je hebt. De jongens zijn zich dat ook bewust en afgelopen winter hebben we hier met z’n allen uitvoerig over gesproken. Ik kan alleen maar zeggen dat het aan de bereidwilligheid niet ligt. Het Akkrumer skûtsje beschikt over een fijn team.

 

10 maart,18 mei en 9 augustus zijn er weer sponsorbijeenkomsten op de Frisian Queen. Ik zie er weer naar uit om alle huidige sponsoren, maar ook nieuwe sponsoren te ontmoeten. Laten we eerlijk zijn, zonder jullie deelname zou mijn verlanglijstje niet uitgevoerd kunnen worden. Ik moet ook eerlijk zijn wat betreft deze activiteiten….  ze zijn wel héél erg gezellig! Vrienden, sponsoren, familie en bemanning, het is één gezellig samenzijn en onder het genot van een drankje en een hapje is het elke keer weer een groot feest. Bedankt hiervoor!

Ik wens een ieder weer veel kijkplezier in seizoen 2017 en ik hoop iedereen in goede gezondheid weer te zien op de volgende bijeenkomst.