Jan de BoerGistermorgen kregen we de trieste mededeling dat ons bestuurslid en penningmeester Jan de Boer in de vroege ochtend van 11 december is overleden. Jan was al enige tijd ziek en zijn gezondheid ging de laatste maanden snel achteruit. Ondanks zijn gezondheidsproblemen heeft hij zich tot het laatste toe ingezet voor onze stichting. Samen met zijn vrouw Anita vormde hij een perfect duo voor de financiële en administratieve zaken binnen ons bestuur.

Reeds vanaf het eerste uur, in 2004 was Jan de mede-initiatiefnemer van de sponsorcommissie van het skûtsje van de familie Meeter, toen nog zeilend voor de stad Bolsward. Na de overstap van de Meeters naar Akkrum heeft Jan er mede voor gezorgd dat de nieuwe Stichting Eildert Sietez Skûtsje weer een gezonde basis heeft gekregen.

Jan is van Drentse komaf, maar heeft zich vanuit Lemmer van het begin af aan ingezet voor de Friese tradities, zo was hij ook jaren bestuurslid van de Iepen Fryske Kampioenskippen Skûtsjesilen (IFKS). Ook sponsorde hij met zijn investeringsbedrijf diverse maatschappelijke doelen en verenigingen.

We zullen Jan herinneren als een gezelligheidsmens, menige vergadering werd afgesloten met een bourgondische nazit. Mede daardoor vormden we een hechte vriendengroep. We zullen zijn inbreng daarin ook enorm gaan missen.

Jan is veel te jong gestorven, hij is slechts 58 jaar oud geworden. We wensen Anita en haar naasten heel veel sterkte om dit grote verlies te dragen.

Namens het bestuur van de Stichting Eildert Sietez Skûtsje en bemanning van het Akkrummer skûtsje.