Pieter Meeter, schipper van ons skûtsje

Schipper Pieter Meeter - Skutsje Meeter

Via deze weg willen wij graag, als bestuur van het Akkrumer Skûtsje, u op de hoogte houden van de ontwikkelingen binnen onze club.
Jan de Boer, onze penningmeester, was al enige tijd ziek, met pijn in ons hart hebben we helaas vorig jaar veel te vroeg afscheid moeten nemen.

Er zijn helaas hierdoor ook enkele zaken blijven liggen, waaronder de donateurs.
Misschien heeft u het meegekregen maar vorig jaar zijn er geen donateurs facturen verstuurd en dat gaan we ook voor 2017 niet meer doen. Uiteraard hopen we dat u als donateur deze actie begrijpt en dat u ons Akkrumer skûtsje weer in 2018 wilt ondersteunen.

Ook willen we graag even terugblikken naar de prestaties van ons skûtsje in 2017;

Met dezelfde bemanning als de vorige jaren begint het skûtsje toch tegen de top aan te schoppen, met een wat matige start op Grou (10e), begon de opmars in de Veenhoop. Hier werd gestart op nummer 14 en eindigden we op een vijfde plaats. De wedstrijd werd uiteindelijk ongeldig verklaard door protesten van andere skûtsjes.

Eernewoude starten we als eerste en is het skûtsje geen moment in gevaar geweest. De eerste 1e plaats was binnen.

Terhorne was weer een dag voor Akkrum, lang op kop gelegen en door een kleine wind schifting kon Sneek aanvallen. De aanval pakte goed uit voor Sneek, die daarna goed ging verdedigen. Een tweede plaats was hierna het hoogst haalbare. Weer een mooie dag voor Akkrum.

Langweer was alweer een Akkrumer dag. Als eerste weg, als eerste gefinisht

Elahuizen zorgde ervoor dat de mannen weer met beide benen aan de grond stonden, ze hadden een prachtige start en waren als eerste om de bovenste ton. Na de tweede ton ging Akkrum, uit de gribus, door vrij weg te zeilen. Dit bleek zeer slecht uit te vallen.
Een windschifting zorgde ervoor dat ze 8 plaatsen verspilden om uiteindelijk ook nog door een protest situatie met Langweer terugvielen naar 13 strafpunten.

Stavoren: stevige wind, grote golven. Bij het onderhalen van de ton werd deze licht getoucheerd, opnieuw ronden was de oplossing maar dat hielt in dat er niet meer in zat dan een 7e plaats.

Woudsend was zo’n dag dat alles kon lukken en alles kon mislukken. Akkrum heeft beide meegemaakt.
Mooie start, goed om bovenste ton. Voor de wind moest er aan heel veel schepen ruimte bij de ton worden gegeven, waardoor Akkrum naar het achterveld viel. Weer aanvallen maar een toppositie zat er niet in.

Lemmer 1: De mannen moesten weer aansluiting krijgen bij het klassement en met een prachtige, doch gewaagde, slag draaiden de Akkrumer als eerste om de bovenste ton.
SWH was het hier niet mee eens en protesteerde Akkrum uit de wedstrijd. In plaats van een prachtige eerste plaats kreeg Akkrum 13 strafpunten.
Weg klassement en weg kampioenschap.

Lemmer 2: Akkrum heeft zich fantastisch herpakt, mooie strijd op de 1e en 2e plaats met Heerenveen. De uiteindelijke tweede plaats was zeer verdiend.

De afsluiting op Sneek was tevens een afsluiting van een bewogen SKS kampioenschap.

Akkrum eindigde als eerste.

Ik wens eenieder weer veel kijkplezier in seizoen 2018 en ik hoop iedereen in goede gezondheid weer te zien op de volgende bijeenkomst.